JoWood heeft vandaag aangekondigd dat men in de vier weken voorafgaand aan de release van de multiplayer shoot 'm up Söldner - Secret Wars, een open betatest zal houden waaraan iedereen vrij mee kan doen. Momenteel is men reeds bezig met een betatest waaraan slechts een klein aantal geselecteerde mensen mee mogen doen.

De open betatest zou ervoor moeten zorgen dat Söldner bij de release erg stabiel is en dat al het potentieel uit de titel gehaald wordt. Tevens hebben de uitgevers Encore en Big Ben alles uit de kast gehaald om het spel van een stevige PR campange te voorzien, zodat alles rond de release voorspoedig zal verlopen.

De open beta heeft er wel voor gezorgd dat de uiteindelijke versie van Söldner een maandje later dan geplanned op de markt zal komen. Het spel zou in Europa oorspronkelijk op 30 april verschijnen, dit is nu verschoven naar 27 mei. Vreemd genoeg mag men in Amerika al vanaf 4 mei van de titel genieten - een spel dat nota bene in Europa ontwikkeld en geproduceerd is.