Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu opgeven voor de open bèta, via de officiële website. De gesloten bèta is inmiddels al begonnen en blijft tot 9 juli updates krijgen.

"We vinden het enorm spannend om het meest belangrijke stadium van Firefalls ontwikkeling te bereiken: de open bèta", aldus vicepresident van ontwikkeling James Macauley. "De open bèta is voor ons niet een tradionele manier van marketing, maar een kans om veel meer spelers bij ons ontwikkelingsproces te betrekken. We kijken ernaar uit deze nieuwe spelers bij onze fans te verwelkomen en samen een ongelooflijke game te maken."

Firefall kan met meer dan honderd spelers tegelijkertijd worden gespeeld. De game speelt zich tweehonderd jaar in de toekomst af, waarin de mensheid een nieuwe, zeer schone energiebron heeft gevonden. Hierdoor is echter een enorme energiestorm ontstaan. Overlevenden van deze rampen besluiten naar het oog van deze storm te reizen om daar het probleem op te lossen. Een buitenaards ras genaamd The Chosen wil dat echter tegenhouden.