Nieuws
Battlefield V

Battlefield V-bèta krijgt filter voor grof taalgebruik

Reacties zijn verdeeld

Geschreven door Rick Bloemzaad op
De open bèta voor de pc-versie van Battlefield V krijgt een filter voor grof taalgebruik. Dit werd bekend via een tweet van DICE-producer Jaqub Ajmal.

In het gesprek met Battlefield-fans maakt Ajmal bekend dat spelers een filter voor grof taalgebruik krijgen, terwijl console-spelers nog handmatig overtreders moeten rapporteren. Ajmal zegt dan ook volledig begrip te hebben voor de frustratie van spelers om het taalgebruik van andere spelers aan te moeten horen.

Met het implementeren van dit filter zijn de reacties onder de community erg verdeeld. Zo wordt er door spelers gehoopt dat de filter optioneel is en aangepast kan worden om individuele spelers te kunnen filteren in de chat. Dit zou toegevoegd moeten worden aan de mogelijkheid de volledige chat uit te zetten.

Ook werd er een reactie geplaatst dat het filter niet in de game thuishoort. "Een filter voor grof taalgebruik? Wat is dit, PG13?" Hierop reageerde Ajmal als volgt: "Nee, het is Battlefield, waar spelers elkaar in de chat horen te respecteren. Het is eigenlijk triest dat dit soort maatregelen nodig zijn."

Eerder werd al bekend dat Battlefield V voor een maand werd uitgesteld, wat toen ook al verdeelde reacties opleverde.

Battlefield V verschijnt op 20 november voor pc, Xbox One en PS4.

Dit artikel delen:

Lees meer

Straf voor Destiny 2-spelers die Gambit-modus verlaten Counter-Strike: Global Offensive vanaf nu gratis beperkt speelbaar
2

Reacties op: Battlefield V-bèta krijgt filter voor grof taalgebruik

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • XtraLinkUK

  • 3 september 2018 12:20
  Voordat ik op het item clickte dacht ik even dat Dice een voice filter zou implementeren. Dus nu kun je dus nog steeds mensen voor rotte vis uitmaken.

  Ik snap wel dat het om de opties gaat. Desalnietemin kun je gewoon buiten het spel om met mensen chatten en dus nog steeds iemand verrot schelden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Ruygy

  • 4 september 2018 04:00
  Klote!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.