De Kickstarter-campagne voor Next Car Game werd vroegtijdig stopgezet omdat er niet genoeg geld binnenkwam. In totaal werd er slechts iets meer dan 80.000 dollar opgehaald van de beoogde 350.000 dollar. Op 15 januari bracht Bugbear echter een vroege versie van de game uit op Steam Early Access uit, waarin mensen onder meer aan de slag konden met de physics-engine van het spel.

"Dit is een ongelooflijk succes voor een racegame, zeker als je uitgaat van de zware weg die wij hebben afgelegd", aldus Bugbear. "Gedurende de ontwikkeling hebben we geprobeerd de game aan diverse uitgevers te tonen in de hoop dat hij uiteindelijk uit zou komen. We kregen overal helaas dezelfde reactie: er was geen markt voor het type game dat wij maakten. Wie wil er nou racen en botsen met oude auto's? Nou, wij wel!"

De ontwikkelaar laat weten dat het geld gebruikt gaat worden voor de ontwikkeling van de game. De alfaversie van de game kost 22,99 euro. Bugbear waarschuwt wel dat er bugs in de game kunnen zitten en dat er nog veel opties ontbreken. Er is ook een speciale editie beschikbaar voor 31,99, met daarin een exclusieve wagen, een wallpaper en de soundtrack.