Eén van de belangrijkste aankomende titels voor uitgever SCI is Battlestations: Midway. In tegenstelling tot veel oorlogsgames van tegenwoordig, reizen we dit keer niet af naar de jungles van Vietnam, maar blijven we hangen in het gebied van de Stille Oceaan tijdens de 2de Wereldoorlog. De bedoeling? Onder de Amerikaanse of Japanse vlag, alleenheerschappij zien te bereiken over het oneindige blauw en zo de oorlog in het voordeel van één van de twee partijen duwen.

Om lekker origineel te blijven, heeft men besloten er geen shooter, RTS of flightsim van te maken. Nee, in deze game kun je on the fly wisselen tussen verschillende vlieg- en vaartuigen in de game en deze bedienen. Alle andere units op het slagveld worden overgenomen door de AI of medespelers via het Internet. Dat de game door dit laatste aspect veel potentie heeft om uit te groeien tot een multiplayer hit, mag duidelijk zijn.

Een exacte releasedate voor de game is nog niet vastgesteld, maar verwacht de titel niet eerder dan volgend jaar in de winkels te zien voor PC, Xbox en PS2. Ondertussen mag je jezelf verlekkeren aan bovenstaande screenshots, waarvan er nog meer te vinden zijn op deze plek.