Daarmee is het de snelst verkopende console van Microsoft tot nu toe. De Xbox One lanceerde afgelopen vrijdag in dertien verschillende regio's, waaronder de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland en Frankrijk. In de Benelux verschijnt het apparaat in de loop van volgend jaar. Een exacte releasedatum ontbreekt nog.

Sony's nieuwe console, de PlayStation 4, beleefde een week eerder zijn lancering. Het apparaat verscheen 15 november in de Verenigde Staten en ging daar binnen één dag eveneens ruim een miljoen keer over de toonbank. De console verschijnt 29 november nog in Europa en gedurende december in verschillende Aziatische landen. In Japan komt de spelcomputer op 22 februari uit.

Bij beide apparaten wordt door consumenten melding gemaakt van defecten. Zo is er sprake van PS4-exemplaren die enkel een blauw licht tonen, maar niet op willen starten en blijkt de disk drive van de Xbox One in sommige gevallen niet te werken. Zowel Sony als Microsoft beloven gedupeerde kopers zo snel mogelijk te voorzien van een nieuwe exemplaar. Vooralsnog lijkt het erop dat het slechts om een klein percentage defecte apparaten gaat.