Take-Two heeft het fiscale tweede kwartaal in mineur afgesloten. De omzet daalde met bijna 540 miljoen dollar (388 miljoen euro) tot 230 miljoen dollar (165 miljoen euro), terwijl de ruime winst veranderde in een verlies van 10 miljoen dollar (7,2 miljoen euro). Het verlies bleef echter beperkt doordat de uitgever naar eigen zeggen efficiënter is gaan werken en een meer gebalanceerd gamesaanbod heeft.

Grand Theft Auto IV, dat vorig jaar rond deze tijd werd uitgebracht, stuwde destijds de omzet van het bedrijf. Take-Two wijt de recente omzetdaling dan ook aan het gebrek van een dergelijke titel in 2009. De uitgever blijft wel positief: "We hebben een goede positie voor de toekomst en werken in een sector waar de vraag en groeimogelijkheden toenemen". Voor de rest van dit financiële jaar staan onder andere games als Bioshock 2, Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony en The Bigs 2 op de planning.

Uitgesteld

Take-Two had aanvankelijk nog meer grote games gepland voor dit fiscale jaar, maar maakte vanmorgen bekend dat zowel Mafia II als Red Dead Redemption nu zullen verschijnen in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2010.