Ook Sega en Tencent zeggen af voor E3

Ook Sega en Tencent zeggen af voor E3

Steeds minder bedrijven blijven over

Zowel Sega als Tencent hebben afgezegd voor E3 dit jaar.

"Na er goed over na te hebben gedacht, hebben we besloten niet op de beursvloer van E3 2023 aanwezig te zijn. We kijken er naar uit om in de toekomst meer informatie over aangekondigde en onaangekondigde projecten te delen", aldus Sega aan IGN. Een woordvoerder van Tencent bevestigde ook niet aanwezig te zijn.

Na enkele jaren niet of alleen digitaal te zijn georganiseerd, staat E3, de populairste gamebeurs ter wereld, dit jaar weer op de planning van 13 tot en met 16 juni in Los Angeles. Diverse bedrijven hebben echter al aangegeven niet aanwezig te zullen zijn, waaronder Microsoft, Nintendo en - sinds deze week - ook Ubisoft. Sony is al geruime tijd afwezig op E3.

Journalist Andy Robinson liet gisteren weten dat hij berichten hoort over de mogelijkheid dat E3 deze week officieel wordt geannuleerd. "Als het op E3 aankomt, is het vaak moeilijk om feiten en vermoedens te scheiden, maar ik hoor echt geen goede dingen. Het zou mij niets verbazen als het deze week wordt geannuleerd - maar ik hoop van niet. Ik heb medelijden met iedereen achter de schermen die er alles aan hebben gedaan." Ook IGN heeft inmiddels aangegeven soortgelijke berichten te horen.

Toen E3 tijdens de coronapandemie niet werd gehouden, sprong The Game Awards-organisator Geoff Keighley daar op in door een alternatief te organiseren, genaamd Summer Game Fest. Sinds enkele jaren hoort daar ook een uitgebreide show bij, genaamd Summer Game Fest Kick Off-Live-show. Die wordt op 8 juni gehouden. Daarnaast hebben diverse bedrijven al laten weten eigen uitzendingen online te plaatsen rond de tijd van E3 en Summer Game Fest. Zo houdt Ubisoft een Forward Live-presentatie en zal Microsoft op 11 juni een Xbox Showcase en Starfield Direct uitzenden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola Ze kunnen allemaal de aandacht wel trekken. Maar in een eigen presentatie mis je gewoon een stukje objectief zijn. Geen enkel studio gaat een preview uitzenden en dan zeggen dat het slechte game is, ook als het dat wel is en zelfs als ze dat eigenlijk ook weten. En dan is een evenement met kritischer journalisten wel beter. En leuker voor de consument omdat strenge vragen leuke spontane reacties opleveren in plaats van een geacteerd geregisseerd stukje video wat volledig volgens een script of screenplay werkt Ik ben het dus deels wel met je eens, maar ik mis dan wel het stukje dat een studio niet hun eigen game kan ophemelen zonder direct gevolg. In hun eigen beelden kunnen ze zelfs fake gameplay laten zien dat terwijl op een beursvloer als mensen de game kunne proberen nog altijd anders is. Dus beide dingen hebben iets voordeel. Dus ik ben wel licht rouwig als dit tijdperk echt eindigt. Dan gaan we het tijdperk in dat er vele meer fake nieuws komt en dat de game na massale preorders toch tegen valt of helemaal anders is Want een eigen studio video is totaal niet objectief

0

Aanbevolen voor jou