Microsoft liet onlangs weten dat het bedrijf moet bezuinigingen en één van de studio's die daar het slachtoffer van gaat worden, blijkt Rare te zijn. Het bedrijf dat ons titels als Banjo Kazooie en Killer Instinct bracht zal moeten herstructureren, wil het langer blijven bestaan.

Hoe deze herstructurering er precies uit gaat zien is niet helemaal duidelijk, maar waar het op neer komt is dat het bedrijf zijn focus gaat verleggen en bepaalde bedrijfsmodellen op de schop neemt. Hierdoor zou het bedrijf efficiënter en sneller kunnen werken aan de ontwikkeling van nieuwe games.

"Met vier projecten in een ver stadium van productie is het de perfecte tijd om daar nu aan te beginnen. Rare heeft in het verleden al vaker laten zien dat het toegewijd is aan het maken van games en er zeker niet voor terugdeinst om dat op een nieuwe manier te doen", aldus Mark Betteridge, studio manager van Rare.

De bedoeling is nu dat Rare zich voornamelijk gaat richten op drie zaken, waaronder: de uitbreiding van de userbase van de Xbox 360 door titels uit te brengen zoals Banjo Kazooie: Nuts & Bolts en Viva Piñata. Daarnaast zullen ze zich focussen op verdere ondersteuning van Xbox Live na het succes van de Avatars en ten slotte het leveren van AAA-titels in de nabije toekomst.

"Om deze doelstellingen te halen zullen we echter wel onze ontwikkelteams opnieuw moeten evalueren. En wanneer we deze nieuwe  veranderingen doorvoeren, bestaat er een kleine kans dat we wat mensen moeten ontslaan", voegt Betteridge daar aan toe.