"Het maximum aantal spelers op alle platformen is 1 tegen 1 tot 9 tegen 9. Dit is het aantal spelers waarop we de speelvelden, klassen, uitdagingen, perks en de rest hebben gebalanceerd", zegt McCandlish. De vorige delen in de Call of Duty-reeks hadden een limiet van 64 spelers.

Dedicated servers

De PC-versie van Modern Warfare 2 ligt de laatste weken hevig onder vuur. Met name het ontbreken van dedicated servers is een heikel punt. Hierdoor kunnen spelers niet zelf de server kiezen waarop ze willen spelen, niet op speelvelden spelen die door gebruikers zijn gemaakt en geen multiplayermodificaties installeren.

Of er ooit alsnog dedicated servers worden toegevoegd aan de game, hangt af van hoe groot de vraag blijkt. "We vinden dat de PC-versie super is in zijn huidige staat. We hebben veel werk gestopt in IW.net om te proberen de PC-ervaring beter te maken voor onze gebruikers. Als er in de toekomst vraag is naar iets meer zullen we gepast reageren", zegt een medewerker van Infinity Ward. "Ons doel is om de beste ervaring voor onze gebruikers te bieden, dus niks is ooit van de tafel. We zijn altijd onze opties aan het evalueren".