Net als in Europa gaat het ook in Japan niet zo goed met Microsofts eerste spelcomputer. In Europa leidde dat tot een prijsverlaging van maar liefst €180, en nu lijkt ook Japan klaar voor een prijsverlaging.

John Connors maakte dit bekend in de nieuwste editie van de Nihon Keizai Shimbun, een Japanse krant. Hoeveel Yens de Xbox goedkoper gaat worden is niet bekend, al verwachten analisten een nieuwe prijs van 25.000 Yen, wat bijna 10.000 Yen minder is dan de Xbox bij de introductie (toen was de machine 34.800 Yen).XBOX: John Connors, Chief Financial Officer von Microsoft, hat in einem Interview mit der japanischen Tageszeitung 'Nihon Keizai Shimbun' eine Xbox-Preissenkung für Japan angedeutet. 'Damit die Xbox eine attraktive Plattform wird, müssen die Abverkäufe steigen. Es ist deshalb unvermeidbar, den Preis entsprechend niedrig anzusetzen', so Connors.

Analysten rechnen mit einer Preissenkung auf 25.000 Yen, die auf der E3 bekanntgegeben wird. 25.000 Yen is omgerekend dik €216. Oftewel, de Xbox kost in Japan nu evenveel als een GameCube hier. Om maar iets te noemen .

De officiele aankondiging van de prijsverlaging, en de nieuwe prijs horen we op de E3 die op 21 mei in Los Angeles van start gaat.