Waar ik dacht dat de Gamecube echt nooit een harde schijf zou krijgen, gezien de instelling van Nintendo dat de Gamecube een pure gamesconsole moest blijven. Toch heb ik dit waarschijnlijk al die tijd fout gedacht, want het computerbedrijf IBM komt met een MicroDrive voor in de Gamecube, een soort van harde schijf die een totaal van 1 GigaByte aan informatie kan vasthouden. De harde schijf zou ook niet echt bedoeld zijn om gamedata op op te slaan, zoals bij de Xbox, maar is alleen bedoeld om te kunnen saven, en erg veel te kunnen saven. The publication Genken Ascii has revealed that there will be portable IBM hard disk card for the Nintendo GameCube, which can be inserted into the NGC's high speed port.

The IBM card is about the size of a floppy disk with a max capacity seemingly of 1GB. The device can act as an expansion of A memory.

Zo ziet de IBM Microcard er ongeveer uit, al is dit hem niet (het is een TDK Flashcard. De kaart zal je in de high-speed poort van de Gamecube, alwaar de console de harde schijf vervolgens meteen zal herkennen als een memory-card.