We wisten al een tijdje dat er een expansion voor de godgame van Sid Meier aan zat te komen, genaamd Play the World. Nu komt Infogrames met het bericht dat er nog een andere game in de 'serie' uit zal komen.

Helaas hebben we het hier niet over Civilization 4, maar over de Game of the Year editie voor deel 3. In de GOTY uitvoering vinden we drie nieuwe maps, een video met 'the making of Civilization 3', een voorbeeld van de strategy guide van Prima en een keyboard command kaart.Civ III is a game that will appeal to all types of gamersā€¦from veteran civ players to people new to the gaming experience. Our goal is for everyone to enjoy the game. I think Civ III will affirm the genre, showing that turn-based games are as fun and exciting as any game out there. Turn-based games give players the ability to model systems (and open them up for experimentation) in greater detail. There is something inherently clear and fun about turns - almost every card and board game in existence is turn-based and people have been enjoying them for centuries.

Screenshot uit het originele Civilization 3

Ook zal natuurlijk de nieuwste patch (1.29f) verwerkt zijn in de cashcow. Het lijkt er steeds meer op dat iedere game die ook maar een beetje succes heeft een GOTY editie krijgt, gaat het dan echt zo slecht met de portomonnee van de developers / publishers?