Wie denkt dat Microsoft zijn wonden aan het likken is na het verlies van het door hen ondersteunde HD-DVD, heeft het gigantisch mis. Volgens Microsoft is het eigenlijk niet meer dan logisch dat één van de twee formaten verloren heeft. Microsoft geeft zelfs aan dat schijfjes ('shiny discs' aldus Microsoft zelf) binnen nu en niet al te lange tijd geheel tot het verleden zullen behoren.

Microsoft ziet de toekomst namelijk niet in tastbare schijfjes, maar in downloadbare content. Baas van Xbox Europa, Chris Lewis, denkt zelfs dat dit binnen 12 tot 18 maanden al het geval is. Dan zou dus ook Blu-Ray eraan moeten geloven.

Dat Microsoft heilig gelooft in downloadbare content is te zien aan hun Marketplace, waar vooral op de Amerikaanse versie ondertussen al enorm veel films en series staan. Het bedrijf uit Redmond zal in de komende jaren hun marktaandeel willen uibreiden in dit opzicht. Dat downloads steeds belangrijker worden blijkt al uit het gigantische succes van producten als Steam en de iTunes Store van Apple. Microsoft wil zich dus bij dit rijtje voegen.

Interessant feit is dan toch dat Michael Bay gelijk lijkt te hebben. In dit bericht zei de beroemde Hollywoodregisseur dat Microsoft bewust HD-DVD en Blu-Ray wilde laten falen, zodat zij op dat moment hun enorm uitgebreide downloadservice konden presenteren. Heeft de man van de enorme explosies en belachelijke actiescenes dan toch gelijk? Ook wilde Chris Lewis, de man van Xbox Europa, nog even kwijt dat hij niet dacht dat het falen van HD-DVD invloed had op de verkopen van de Xbox 360. Benieuwd naar het complete interview, ga dan even naar Gamesindustry.biz.