Kippen-skin van achtjarige uitgebracht in Fortnite | Gamer.nl

Kippen-skin van achtjarige uitgebracht in Fortnite | Gamer.nl

Ontwikkelaar Epic Games heeft een speciale skin in Fortnite uitgebracht die gebaseerd is op het idee van een achtjarige jongen. De jongen in kwestie bracht een idee via zijn vader naar Reddit voor een skin van een kip en werd na veel steun opgepikt door de ontwikkelaar.

Het idee van de skin zelf kreeg zoveel steun van de community op het platform, dat het op een gegeven moment een totaal van 40.000 upvotes had op Reddit. Naarmate de skin meer steun kreeg, besloten communityleden concept art te maken voor het betreffende idee. Het concept bevatte naast de skin ook ontwerpen voor een bijbehorende back-bling, hakbijl, glider en emote.

Nu heeft Epic Games via Twitter een bericht geplaatst waarin de skin wordt aangekondigd. Het enige grote verschil met het originele ontwerp is de naam van de skin; het originele concept droeg de naam 'Chicken Trooper', maar werd vervangen met de naam 'Tender Defender'. Voor de rest is het concept intact gebleven.

Voor de aankondiging ging al het gerucht dat de skin toegevoegd ging worden in de populaire game. Zo werden eerder kippenveren ontdekt bovenop een toren in Lonely Lodge. Daarnaast ontdekten dataminers dat er bestanden waren toegevoegd die gerelateerd waren aan een kip.

Fortnite
Fortnite

Met het toevoegen van de skin heeft de vader van de jongen laten weten dat de jongen zijn lach niet meer van zijn gezicht kan krijgen. Daarmee laat de vader ook weten heel dankbaar te zijn voor de steun van alle communityleden die dit mogelijk hebben gemaakt. "Door jullie voel ik mij als de coolste vader op aarde."

De Tender Defender-skin is nu verkrijgbaar in Fortnite Battle Royale.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou