Ontwikkelstudio Silicon Knights krijgt meer overheidssubsidie | Gamer.nl

Ontwikkelstudio Silicon Knights krijgt meer overheidssubsidie | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Er komen ongeveer 65 nieuwe banen beschikbaar bij Silicon Knights dankzij de subsidie. Denis Dyack, hoofd van de ontwikkelstudio, wil nog niet uit de doeken doen wat voor game het team in productie heeft. "In deze industrie moeten we op onze hoede zijn en niets aankondigen op een verkeerd tijdstip", aldus Dyack. Hij geeft aan dat het een game wordt met een hoge productiewaarde en wordt uitgebracht op "next generation consoles". Hoewel voorheen Too Human bekend stond als een trilogie, is er niets bekendgemaakt over een mogelijk vervolg op het origineel, wat waarschijnlijk duidt op een stille dood.

Siren in the Maelstrom

Eerder werd Silicon Knights gesponsord door Téléfilm Canada, voor het maken van een game met de titel Siren in the Maelstrom. Ook heeft uitgever Sega in 2005 een deal gesloten met de ontwikkelstudio om een game uit te geven. Sindsdien is er niets meer vernomen van deze samenwerking, maar het is aannemelijk dat Sega alsnog een game van Silicon Knights uit gaat brengen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou