Ontwikkelkosten volgens Sega te hoog voor een Mini Dreamcast

Ontwikkelkosten volgens Sega te hoog voor een Mini Dreamcast

Een Mini-versie van de Dreamcast of de Saturn zijn op dit moment onwaarschijnlijk; volgens Sega zou het nu te duur zijn om deze te maken.

Dat laat Yosuke Okunari, de producent van klassieke Sega-hardware, weten aan het Japanse Famitsu. Sega heeft wel overwogen om Mini-consoles uit te geven gebaseerd op de Dreamcast en Saturn, maar het zou op dit moment te duur zijn om onderdelen voor deze apparaten te produceren. Dit zou komen door het huidige tekort aan halfgeleiders.

Vooral de Dreamcast, de laatste console die Sega heeft uitgebracht voordat het spellen voor systemen van andere bedrijven ging maken, wordt nog altijd geprezen door fans. Dat komt mede door diverse experimentele games of sterke arcadeports, zoals Shenmue, Crazy Taxi, Soulcalibur, Rez, Jet Set Radio en Phantasy Star Online.

Hoewel een Mini-versie van de Dreamcast of Saturn voorlopig niet lijken uit te komen, heeft Sega vorige week wel de Mega Drive Mini 2 aangekondigd. Het apparaat komt in ieder geval op 27 oktober in Japan uit en bevat vijftig games die op de Mega Drive en Mega CD zijn verschenen. In 2019 kwam al de eerste Mega Drive Mini uit, waarop 42 games stonden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Echt een heerlijke console was de dreamcast, maar vraag me af of een mini een succes zou zijn geweest.

0
test

@hulstpower ik zou er wel een willen eigenlijk mits ze natuurlijk wel goede games erbij doen. OT: Technisch gezien zou huidige mid range telefoonhardware toch wel in staat moeten zijn om Dreamcast games stabiel af te spelen. Geen idee waarom de ontwikkelkosten dan te duur zouden zijn?

0
test

@Riyakuya ook geen idee, misschien is vraag te laag en zijn de kosten dan te hoog, maar ze hebben nog veek games geport naar mobiels zoals crazy taxi.

0

@Riyakuya nvidia shield met retroarch kun je zo goed als alles spelen

0

Aanbevolen voor jou