Gisteren liet Vivendi Games weten dat op 19 mei een aankondiging gemaakt zal worden door Blizzard over een nieuw product. Op een Koreaanse website is inmiddels een en ander uitgelekt en volgens die bron is StarCraft 2 de game waar het om draait.

Zo schijnt een oud-werknemer van Blizzard belangrijke informatie hierover te hebben gelekt en wist hij te bevestigen dat StarCraft 2 in ontwikkeling is en tijdens de WWI in Zuid-Korea getoond zal worden.

Starcraft 2 zal in 3D ontwikkeld worden en een nieuw ras is toegevoegd. De bestaande units zullen veranderingen ondergaan in hun karakteristieken.

De aankondiging van StarCraft 2 wordt met gemengde gevoelens door de e-sport scene ontvangen. Enerzijds is men dolenthousiast over een vervolg op de populairste competitieve game en kan het een grote boost betekenen voor de wereld van e-sports. Lee Sang-Ho van MBC Game, organisator van een grote StarCraft league in Korea, maakt zich toch wel zorgen. "Indien Starcraft 2 lastig wordt om uit te zenden, dan zal dit niet bevorderlijk zijn voor het aantal spelers en zal iedereen bij StarCraft blijven hangen en niet op het vervolg overgaan."

Um Jae-Kyung, commentator van StarCraft bij OnGameNet, is postiever gestemd: "Ik ga ervan uit dat Blizzard een goede balance aanbrengt in StarCraft 2 en dat e-sports bij de ontwikkeling van de game in het achterhoofd is gehouden. Het kan een hele snelle en grote groei van de e-sport industrie betekenen."