Eind vorig jaar werd duidelijkd at GSC Game World hoogstwaarschijnlijk zou zijn gesloten. Hoewel het duidelijk was dat de ontwikkelaar in problemen zat, bracht de studio naar buiten dat de ontwikkeling van Stalker 2 nog werd doorgezet. Die game lijkt definitief van de baan, nu de makers een nieuwe studio hebben opgezet: Vostok Games.

In maart 2012 werd het in Kiev gevestigde Vostok officieel geopend. Volgens de website van de studio is Vostok geopend, omdat de ontwikkeling van Stalker 2 in december werd stilgezet en de makers geen overeenstemming konden krijgen met de licentiehouder over het gebruik van het Stalker-merk.

Survarium

Het eerste project van Vostok heet Survarium. Dit is een gratis speelbare massively multiplayer online shooter. De game speelt zich af in de nabije toekomst, nadat een grote ecologische ramp de wereld heeft verwoest. Ondoordringbare bossen benaderen steden, krankzinnig geworden dieren en vogels vallen industriële, militaire en commerciële gebouwen aan en ook nieuwe soorten plantengroei vernietigen alles dat met de menselijke samenleving te maken heeft. De game draait op de nieuw ontwikkelde Vostok Engine en moet eind 2013 verschijnen voor PC.