De Australische developer Micro Forté heeft besloten om de ontwikkeling van de MMO Citizen Zero te cancellen. De game was inmiddels al zeven jaar in de maak en het project werd door IGN in 2004 nog omschreven als “deep in development hell.” Er is in het proces daarna niet veel verbetering opgetreden. Citizen Zero was een action role playing game met een sterke hang naar het shooter genre.  Nu de MMO is stopgezet zegt Micro Forté zich te willen gaan richten op op nieuw project; ditmaal een spionage game.

“Ook al vinden we het erg jammer dat we Citizen Zero stop hebben moeten zetten, we zijn wel enorm enthousiast over de vooruitgang die we met ons spionage spel hebben geboekt,” vertelt Steve Wang, studiobaas van Micro Forté. “We zitten op dit moment op hele interessante kruispunten waar veel nieuwe gameplay stijlen en ervaringen mogelijk zijn geworden in virtuele wereld omgevingen. Dit is een perfecte kans voor ons om onze zeven jaar ontwikkelingservaring met MMO's te mixen met sociale online aspecten en gameplay uit single player games.”

“We gaan nog niet teveel weggeven op dit moment,” voegt lead designer Paul McInnes daaraan toe. “Vanzelfsprekend is ons nieuwe project een MMO met een spionage thema, maar het bevat gameplay elementen en technologiën die we erg graag naar het publiek toe willen brengen.”

Zal het de Australische studio ditmaal wel lukken om een MMO van de grond te krijgen, of moeten we weer zeven jaar wachten op de annulering van dit project? De tijd zal het leren.