Valve heeft bekend gemaakt dat de ontwikkeling van de tweede episode van Half-Life 2 erg aan het opschieten is. Op dit moment zijn de ontwikkelaars druk bezig om de laatste hand te leggen aan Episode 2, welke uiteraard verder gaat waar de gebeurtenissen uit Episode 1 waren gebleven.

Jammer genoeg moeten we nog wel even wachten op het nieuwste deel in de reeks; de releasedatum zal waarschijnlijk ergens tussen rond de herfst en de winter liggen. Episode 2 zal op een aantal manieren in de winkels verschijnen. Er is Half-Life 2: Blackbox voor de pc, waar ook Portal en Team Fotress 2 bij zullen zitten. En Episode 2 zal ook bij Half-Life 2: Orange inbegrepen zitten. Deze verschijnt voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de pc en zal naast Team Fortress 2 en Portal de volledige Half-Life serie bevatten.

Tevens zijn er drie artworks vrijgegeven die ervoor dienden dat iedereen binnen het ontwikkelingsteam eenzelfde visie van de game zou krijgen. Als Episode 2 uitkomt zullen we kunnen zien hoe de concepten zijn uitgewerkt in het daadwerkelijke spel.