Nieuws
Final Fantasy 7 Remake

'Ontwikkeling Final Fantasy 7 Remake: Part 2 heeft prioriteit boven dlc'

Mobiele game Final Fantasy 7: The First Soldier moet zich dertig jaar voor FF7 afspelen

Geschreven door Michel Musters op
Square Enix prioriteert de ontwikkeling van Final Fantasy 7 Remake: Part 2 boven downloadbare content voor het eerste deel.

Dat meldt regisseur Tetsuya Nomura in een recent interview met Famitsu, vertaald door Video Games Chronicle. Hij geeft daarbij aan dat de toevoeging van de Yuffie-content voor de PS5-versie van Final Fantasy 7 Remake niet bedoeld was als losstaande dlc.

"Door de manier waarop het upgradesysteem werkt, bestempelen we de nieuwe Yuffie-content als 'dlc'. Maar de oorspronkelijke bedoeling was een nieuwe PS5-versie van FF7 Remake maken en geen dlc uit te brengen. We hebben op dit moment dan ook geen plannen voor meer downloadbare content voor het spel."

Nomura geeft aan dat de aanstaande PS5-vesie van Final Fantasy 7 Remake het bedrijf wel heeft geholpen met de ontwikkeling van Part 2. "Daardoor hebben we meer geleerd over de ontwikkelomgeving van de PS5. We hebben nu als prioriteit de volgende game te ontwikkelen, dus als we meer dlc willen maken, komt dat waarschijnlijk nadat we (Part 2) hebben afgemaakt." 

Het is niet bekend wanneer Final Fantasy 7 Remake: Part 2 uitkomt. Final Fantasy 7 Intergrade is de PlayStation 5-versie van het eerste deel en verschijnt op 10 juni. Eigenaren van de PS4-versie kunnen de verbeterde versie gratis downloaden, maar de nieuwe verhalende content rondom het personage Yuffie kan alleen als onderdeel van Intergrade of los gekocht worden.

Nomura gaat niet als regisseur van het tweede deel van de remake optreden - in plaats daarvan zal hij de franchise in bredere zin begeleiden als creative director. Zo overziet hij ook de pas aangekondigde mobiele FF7-games. 

Over Final Fantasy 7: The First Soldier, de mobiele battle royale-game die later dit jaar op iOS en Android verschijnt, vertelt Nomura dat het zich dertig jaar voor de gebeurtenissen van FF7 afspeelt.  "Het is een genre waar we geen ervaring mee hebben en ook een genre dat veel FF7-fans misschien nog niet eerder hebben uitgeprobeerd, dus hopelijk kunnen we samen deze nieuwe uitdaging aangaan."

Dit artikel delen:

Lees meer

Shigeru Miyamoto heeft Super Nintendo World officieel geopend Microsoft brengt Auto HDR-functie naar meer dan duizend pc-games
5

Reacties op: 'Ontwikkeling Final Fantasy 7 Remake: Part 2 heeft prioriteit boven dlc'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  watashi wa maurice desu.

  • 18 maart 2021 15:17
  Nice. Laat maar komen.

  Spoiler alert in mijn tekst hieronder. Heb je de game nog niet gespeeld, ik verraad niet heel veel maar wel een key element.

  Ik vind het nog altijd jammer dat het in delen komt ook al vind ik het eerste deel lang genoeg.
  Dus het voelt niet vervelend maar als kenner en fan van het eerste uur van het origineel wil ik weten wat er gaat gebeuren.
  Des te meer zou ik het jammer vinden als ze met de nieuwe mogelijkheden niet iets doen. Het verhaal ligt nu open, waarom dan gewoon verder gaan zoals het origineel.

  Nog mooier zou ik het vinden,
  Een final fantasy 7 remake (trilogy ofzo) die het origineel verhaal volgt (dus vanaf nu geen zijstap meer alsof de tijdlijn alsnog hersteld vanwege keuzes ingame die identiek aan het origineel zijn)

  En daarna een spin of van 2 delen maken die doorlopen op het einde van deze remake 1, en vanaf daar een nieuwe tijdlijn creëeren waarin het allemaal anders loopt.
  Zo kunnen ze het einde wat ze nu min of meer open hebben liggen benutten om een nieuw verhaal te vertellen in deze setting met ook personages die eigenlijk niet in de game zaten.

  En zo kunnen ze de franchise uitbreiden en groter maken.
  En fans van het eeete uur zijn dan tevreden want hun verhaal is niet verkloot, en andere fans zijn tevreden want er is benut wat beschikbaar is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DigitalHeekie

  • 19 maart 2021 10:19
  @watashi wa maurice desu. Kan jij niet bij Square solliciteren ??? Klinkt echt goed wat je omschreef man ! Top !

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  watashi wa maurice desu.

  • 20 maart 2021 23:24
  @DigitalHeekie

  Thnx.
  Ik ben wel bezig zelf een kleinere game te maken, dus wie weet als dat aanslaat of ik oog wat leuks kan bedenken.
  Voorlopig is het enkel voor mezelf en beetje aan prullen.
  En kijken hoever ik kom in mijn uppie.

  Maar dank je. Ik zal een mail naar Square Enix sturen. 😂😂

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  WvA

  • 19 maart 2021 10:31
  @watashi wa maurice desu. Zou wel even een spoiler tag toevoegen voor mensen die hem nog niet hadden gespeeld :P Wat je zegt klinkt tof, maar aangezien die games jaren kosten om te ontwikkelen, duurt het veel te lang voordat we ze allemaal beschikbaar hebben.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  watashi wa maurice desu.

  • 20 maart 2021 23:21
  WvA,

  Ik dacht serieus of ik dat moest toevoegen maar ben dat vergeten erin te editen.
  Ik zal het nu nog doen ook al denk ik dat deze topic niet zo veel meer gekeken wordt. Hahah

  Ja ik weet dat zulke dingen wel enorm tijd kostten. Maar ik droom gewoon even verder hoe ik het zou willen. Kans is heeeeeeeel klein dat dit iemand ook zo gaat uitvoeren.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.