Ontwikkeling Dying Light 2 gaat door zonder Chris Avellone

Ontwikkeling Dying Light 2 gaat door zonder Chris Avellone

De ontwikkeling van Dying Light 2 wordt voortgezet zonder schrijver Chris Avellone.

De afgelopen dagen doken er meerdere berichten op waarin wordtgeclaimd dat Avellone seksueel misbruik heeft gemaakt van vrouwen. Zo zou hij iemand dronken hebben gevoerd en onder druk hebben gezet in zijn hotelkamer.

Dying Light 2-ontwikkelaar Techland heeft nu op social media laten weten de ontwikkeling van de aankomende zombiegame voort te zetten zonder Avellone. "We behandelen claims over seksueel misbruik en een gebrek aan respect erg voorzichtig en hebben geen tolerantie voor dit gedrag - dat geldt zowel voor onze werknemers als onze externe consultanten, waaronder Chris. Daarom hebben we samen met Chris Avellone besloten onze samenwerking stop te zetten."

Avellone was geen werknemer van Techland, maar schreef mee aan de game. Hij heeft ook gewerkt aan games als Fallout: New Vegas, Star Wars: Knights of the Old Republic 2 en Planescape: Torment. Verder heeft hij gewerkt aan stripverhalen gerelateerd aan Star Wars en Fallout.

Dying Light 2 is al geruime tijd in ontwikkeling en had eigenlijk afgelopen lente op PlayStation 4, Xbox One en pc moeten verschijnen. De nieuwe releasedatum van de game is nog niet bekend.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou