Nieuws
Dying Light 2

Ontwikkeling Dying Light 2 gaat door zonder Chris Avellone

Avellone wordt beschuldigd van seksueel wangedrag

Geschreven door Michel Musters op
De ontwikkeling van Dying Light 2 wordt voortgezet zonder schrijver Chris Avellone.

De afgelopen dagen doken er meerdere berichten op waarin wordtgeclaimd dat Avellone seksueel misbruik heeft gemaakt van vrouwen. Zo zou hij iemand dronken hebben gevoerd en onder druk hebben gezet in zijn hotelkamer.

Dying Light 2-ontwikkelaar Techland heeft nu op social media laten weten de ontwikkeling van de aankomende zombiegame voort te zetten zonder Avellone. "We behandelen claims over seksueel misbruik en een gebrek aan respect erg voorzichtig en hebben geen tolerantie voor dit gedrag - dat geldt zowel voor onze werknemers als onze externe consultanten, waaronder Chris. Daarom hebben we samen met Chris Avellone besloten onze samenwerking stop te zetten."

Avellone was geen werknemer van Techland, maar schreef mee aan de game. Hij heeft ook gewerkt aan games als Fallout: New Vegas, Star Wars: Knights of the Old Republic 2 en Planescape: Torment. Verder heeft hij gewerkt aan stripverhalen gerelateerd aan Star Wars en Fallout.

Dying Light 2 is al geruime tijd in ontwikkeling en had eigenlijk afgelopen lente op PlayStation 4, Xbox One en pc moeten verschijnen. De nieuwe releasedatum van de game is nog niet bekend.

Dit artikel delen:

Lees meer

Tony Hawk's Pro Skater 1+2 krijgt nieuwe skaters Bloodstained: Curse of the Moon 2 in de maak
0

Reacties op: Ontwikkeling Dying Light 2 gaat door zonder Chris Avellone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.