Nieuws
Dragon Age

'Ontwikkeling Dragon Age 4 loopt op schema, lancering in 2023'

BioWare zou zich op een verhalende singleplayeradventure richten

Geschreven door Michel Musters op
De ontwikkeling van Dragon Age 4 zou op schema lopen, waardoor de game in 2023 zou kunnen lanceren.

Dat meldt journalist Jeff Grubb op VentureBeat. Hij claimt van bronnen die dichtbij de ontwikkeling staan te hebben vernomen dat de ontwikkeling op schema loopt. EA had eerder aangegeven dat het de game niet voor het begin van het fiscale jaar 2023 uitgeeft. Dat jaar begint in april 2022.

Grubb benadrukt daarnaast dat fans zich niet druk hoeven te maken dat er online opties of een servicemodel naar de nieuwe Dragon Age-game komen. BioWare ontwikkelt het spel als een verhalende adventure die draait om de singleplayer. Grubb sluit echter niet uit dat er multiplayerelementen aan het spel kunnen worden toegevoegd, vergelijkbaar met Dragon Age: Inquisition.

Dragon Age 4 was niet aanwezig op de EA Play Live-livestream gisteren. EA had van te voren al bevestigd dat de game daar niet zou worden getoond.

Dit artikel delen:

Lees meer

De inhoud van Death’s Gambit-uitbreiding Afterlife Respawn Entertainment werkt aan nieuwe singleplayergame
5

Reacties op: 'Ontwikkeling Dragon Age 4 loopt op schema, lancering in 2023'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Zut

  • 23 juli 2021 11:42
  Please maak er wat moois van, gewoon een opgepimpte Dragon Age Origins en geen idiote Hollywood achtige zooi erin. Heb er nog weinig vertrouwen in en gelukkig is Baldur's Gate 3 er maar hoop toch wel heel erg dat DA4 iets bijzonders wordt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • 004

  • 23 juli 2021 13:00
  @Zut Ik denk dat Dragon Age Origins voor veel huidige gamers niet van deze tijd is. Ik heb het toendertijd ook al over Mass Effect gezegd dat er wat moest veranderen in de formule van de game zoals het combat system bijvoorbeeld. Met Mass Effect Andromeda hebben ze daar echt wel verbetering in gebracht alleen is de game op veel andere punten stuk gelopen. Ondanks dat vond ik Andromeda nog een leuke ervaring.

  Ik zou Bioware ook echt aanraden om af te stappen van de grootheidswaanzin van de games die ze maken. Ik bedoel daarmee dat ze games superlang en van epische proporties op alle vlakken proberen te maken. Op zich heb ik daar geen problemen mee als het goed is uitgewerkt maar bij prakties alle games is dat het dus in mijn ogen niet. Het wordt hele lange verhalende semi-actie achtige games waarbij ik moedeloos van de herhaling wordt.

  Misschien ben ik wel niet de doelgroep voor dit soort games en zou Bioware wel dit soort verhalende games moeten blijven maken waarbij de actie minder belangrijk is. Om eerlijk te zijn denk ik wel dat het Bioware zijn sterkste punt is hoewel ik de verhalen en characters vaak niet boeiend vond maar daar denken veel fans anders over. Je komt dan bij het laatste probleem dat Mass Effect of Dragons Age als verhalende game een relatief kleine groep gamers zal aanspreken en hierdoor momenteel minder geld zal opbrengen waar er wel een AAA budget voor de game verwacht wordt door de fans.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Messtranor

  • 23 juli 2021 20:53
  @004 Jij maakt echt een gigantische inschattingsfout over hoe groot de liefhebbers van rpg's groep is. En die willen JUIST lange en epische games. Daar ligt ook totaal het probleem niet.
  Het probleem ligt in het afraffelen van de games, voornamelijk omdat big brother EA er boven staat die ze een deadline oplegt. Voordat EA zich ermee bemoeide was Bioware heer en meester in dit genre. En ja dat genre is niet voor iedereen weggelegd. Maar wel voor meer mensen dan "een relatief kleine groep"
  Een game mag best lang zijn, zolang deze ook maar al die tijd boeiend blijft.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Akira

  • 24 juli 2021 07:55
  Ik heb alle Dragon Age delen geprobeerd. En ik wilde het echt heel graah leuk vinden. Maar ik heb me nooit over de gameplay/combat heen kunnnen zetten. Dat voelde voor mij altijd zo slecht aan.
  Maar waarschijnlijk ga ik deze wederom proberen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • tremere

  • 26 juli 2021 13:33
  Ik vond Origins geweldig, deel 2 degelijk (blij dat er een keer een verhaal was wat dat niet om het einde van de wereld voorkomen ging). Deel 3 vond ik slecht, saaie companions, veel te veel grinden en een saai verhaal. Ik hoop dat de origin verhalen terugkomen en dat er weer betekenisvolle keuzes komen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.