Ontwikkelaarsversie Microsoft HoloLens verschijnt eind maart | Gamer.nl

Ontwikkelaarsversie Microsoft HoloLens verschijnt eind maart | Gamer.nl

Nieuwe informatie over de ontwikkelaarsversie van Microsoft’s augmented reality-headset HoloLens is uitgelekt op de nieuwswebsite Fortune.

De informatie is al snel weer verwijderd. Gebruikers op Reddit hebben de details op kunnen slaan. Het betreft hier de versie voor ontwikkelaars, niet voor consumenten. Volgens de website kost de HoloLens 3.000 dollar (ongeveer 2750 euro). 

Inbegrepen bij het pakket zitten drie games, waaronder Young Conker, met de bekende eekhoorn uit de Rare-games als hoofdpersoon. De game wordt gemaakt door Asobo Studios. De gameplay is afhankelijk van het tijdstip waarop de game wordt gespeeld. Een trailer van de game is vandaag uitgebracht.

Hiernaast krijgen ontwikkelaars de games Roboraid en Fragments. In Roboraid moeten spelers een invasie stoppen van buitenaardse wezens die in de eigen huiskamer verschijnen. Fragments is een game waar een misdaad moet worden opgelost die zich ook in de kamer van de gebruiker afspeelt.

HoloLens onderscheidt zich als augmented reality-bril van virtual reality door het gebruik van een transparant scherm. Daardoor worden beelden voor de gebruiker binnen de echte wereld geprojecteerd, bijvoorbeeld op muren en tafels.

De ontwikkelaarsversie van HoloLens moet vanaf vandaag te reserveren zijn volgens de uitgelekte informatie. Het verschepen volgt op 30 maart. Een verschijningsdatum en prijs van de consumentenversie is nog niet bekendgemaakt door Microsoft.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou