De studio director, art director en producer van The Agency hebben de ontwikkelstudio in Seattle verlaten om samen hun eigen studio op te richten. Volgens Sony Online Entertainment heeft dit geen effecten op de ontwikkeling van The Agency, maar bronnen binnen de ontwikkelgemeenschap van Seattle beweren dat de game compleet op de schop gaat.

Het drietal wil zich met Detonator Games gaan richten op games voor sociale netwerken en de opkomende mobiele markt. "Het klopt dat Corey en ik niet meer voor SOE werken", aldus Matt Wilson over Corey Dangel en hemzelf. "Het was een moeilijke beslissing om te nemen, maar het was de beste beslissing voor ons allebei. Er speelden verschillende factoren, maar we wensen SOE en The Agency veel succes toe."

Verscheidene bronnen binnen de ontwikkelgemeenschap van Seattle hebben aangegeven dat het waarschijnlijk is dat The Agency nu opnieuw opgestart wordt. Volgens SOE is er echter niks aan de hand: "Het team in Seattle is nog steeds ijverig aan het werk met dit project en we kijken ernaar uit om jullie in de toekomst van nieuwe content te voorzien."

Sinds 2005 in ontwikkeling

The Agency is een MMO voor de PlayStation 3 en PC die ontwikkeld wordt door SOE Seattle. Deze studio werd destijds opgericht door Matt Wilson en John Smith. Het spel is reeds sinds 2005 in ontwikkeling en mocht er alsnog een complete herstart komen voor het project, dan lijkt de huidige releaseperiode van 2010 schier onhaalbaar. Voor alsnog blijven het speculaties.