Schafer haalde binnen enkele uren de benodigde 400.000 dollar op voor zijn project, een adventuregame die hij samen maakt met Ron Gilbert. De teller liep daarna verder op en staat inmiddels op bijna 1,7 miljoen dollar. Volgens Jaffe is het nu zaak om te bepalen of dit een serieuze optie is binnen de game-industrie, of dat het slechts gebonden is aan de populariteit van Schafer.

"Er is de angst dat het plotseling een soort populariteitswedstrijd wordt. Schafer doet het en haalt een miljoen binnen, Jaffe slechts 200.000 dollar", aldus Jaffe. "Nee, even serieus: Ik denk zeker dat het een heel tof idee is, dus ik zou het best willen doen. Ik denk wel dat ik heel nerveus zou zijn; plotseling is het niet alleen meer het geld van een uitgever, je hebt het geld van al die mensen en je wilt ze niet teleurstellen." 

Obsidian Entertainment

Ook Chris Avellone, chief creative officer bij Obsidian Entertainment, vindt het idee van een game die door zijn spelers gefinancierd wordt een interessant idee. Hij vraagt aan fans suggesties voor welke titel van Obsidian dan gemaakt zou moeten worden. "Hmm, ik geef toe: ik heb sinds kort last van Kickstarter-koorts. Het voelt alsof er opeens een aantal deuren zijn geopend binnen de wereld van games ontwikkelen." Gebruikers op het Obsidian-forum noemen voornamelijk een diepgaande role-playing game in de stijl van Planescape: Torment.