'Ontwikkelaars mobiele games hebben geen respect voor publiek' | Gamer.nl

'Ontwikkelaars mobiele games hebben geen respect voor publiek' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Het lijkt alsof een groot deel van deze bedrijven hun publiek als dom vee ziet dat ze bij elkaar kunnen drijven, melken en weer wegsturen", aldus McMillen. Hij beklaagt zich over het feit dat veel gratis mobiele games een te eenvoudig spelmechanisme hebben, dat spelers repetitieve acties laat uitvoeren om een bepaald doel te halen. Dit kan echter ook door er geld voor te betalen.

Volgens McMillen is dit een "klap in het gezicht van spelontwerp. Het vertegenwoordigt alles dat fout is aan de mobiele- en casual games-markt." Hij zegt dat Super Meat Boy voor iOS een andert soort game wordt. "Wij willen een spel maken dat we graag zelf zouden willen zien op het platform, een door reflexen gedreven platformer met een solide besturing die je niet manipuleert met bedrijfsbesli ingen om in te cashen."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou