Interesse voor Switch groeit bij ontwikkelaars

Interesse voor Switch groeit bij ontwikkelaars

Uit een recente enquête van de GDC State of the Industry is gebleken dat de interesse voor de Nintendo Switch groeit bij ontwikkelaars. Zo wordt uit de resultaten geconcludeerd dat ontwikkelaars meer interesse hebben voor het maken van games op de hybride console dan de andere consoles.

In de betreffende enquête wordt aan ongeveer 4.000 ontwikkelaars gevraagd welk platform het meest interessant is voor de ontwikkelaars. Uit de resultaten blijkt dat pc het populairste platform is met een percentage van 60 procent.

GDC State of the Industry

Op de tweede plaats van alle platformen volgt de hybride console van Nintendo met een percentage van 45 procent. Het hoge percentage is met name te danken aan het succes van de Switch die het in zijn twee jaar bestaan heeft geboekt. Dit succes biedt perspectief voor zowel grote als kleine ontwikkelaars. Dit percentage lag vorig jaar op 36 procent. Voor zover de andere consoles betreft; 38 procent van de ontwikkelaars geven de voorkeur voor het maken van een PlayStation 4-game en 28 procent willen een Xbox One-game ontwikkelen.

Opvallend is dat 33 procent van de ontwikkelaars interesse tonen voor het ontwikkelen van een game voor een mobiel apparaat, wat 5 procent meer is dan het percentage van de Xbox One. Hiermee wordt een beeld geschetst van de rol die mobiele games spelen in de hedendaagse game-industrie.

Nintendo Switch

Echter werd duidelijk dat dit percentage zich niet vertaalt naar de hoeveelheid ontwikkelaars die momenteel games maken voor de Switch. Zo zeggen de enquêteresultaten dat op dit moment 18 procent van de ontwikkelaars bezig zijn met de productie van een Switch-game. Hiermee is dit percentage met zes procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast verwacht 22 procent van de ontwikkelaars dat de volgende game uitgebracht gaat worden op een console van Nintendo.

Dit percentage is dan ook nog een stuk lager dan dat van de andere consoles. Momenteel zijn 31 procent van de ontwikkelaars bezig met het maken van een PlayStation 4-game en is 28 procent bezig met het maken van een Xbox One-game.

GDC State of the Industry

In de enquête werd verder gevraagd over de prestatie van games die ontwikkelaars hebben uitgebracht op de Nintendo Switch. Een kwart van de ontwikkelaars geven aan dat hun games het best verkopen op de hybride console. Bij 20 procent van de ontwikkelaars zijn de verkopen op de Switch gemiddeld vergeleken met andere platformen en bij slechts 12 procent verkoopt het minder dan op andere platformen.

Verder werd de vraag gesteld op welke platformen de laatst gemaakte game van ontwikkelaars werd uitgebracht. Hierop zeggen ontwikkelaars dat 9 procent is uitgebracht op de Switch, wat 4 procent meer is in vergelijking met vorig jaar. Deze enquêteresultaten tonen een stijgende lijn voor het succes van de Nintendo Switch en trekt steeds meer ontwikkelaars aan. De vraag is hiermee of Nintendo erin slaagt deze stijgende interesse voort te zetten.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Veel percentages waarvan er een hoop helaas niet veel zeggend zijn. Goed om te lezen dat er veel interesse is in het systeem. Ik hoop alleen niet dat dalijk door een toename aan ontwikkelaars de digitale store overspoeld gaat worden met ondermaatse games. Een bepaald niveau van kwaliteit zou op zn minst gewaarborgd moeten worden.

0

@Jumpman Nou dat schip is al vertrokken kan ik je vertellen. Er is maar weinig A, laat staan AAA te vinden..

0
test

@Jumpman Ik vind de switch genoeg toppers hebben. Maar helaas zit er al teveel crap op en is de eshop ook nog eens onoverzichtelijk. Als ik een game wil kopen uit de release tijd, dan moet ik of de naam kennen ban de game of helemaal scrollen tot ik onderaan ben. Dat moet toch beter kunnen lijkt me. Verder deel ik je mening wel. Maar ik ben ook bang dat die boot al vertrokken is, en dat was een eenrichting reis. Dus de richting is al ingezet. Veel indie, en zo nu en dan een topper. Dan nog vermaak ik me met de toppers. Die hoeven van mij ook niet elke week ge komen. Dat geld geef ik toch niet uit. Dus ik koop lekker die game eens per 2 maanden en vermaak me zo prima met de switch. Vooral op reis...terwijl ik dit schrijf op manilla Airport en switch voorhanden en ook in het vliegtuig. Maar goed dat stond los van de games. Lol

0
test

Rockstar wanneer krijgt Nintendo weer een Grand Theft Auto bijvoorbeeld Chinatown Wars 2.

0

Aanbevolen voor jou