Nieuws

Ontwikkelaars bespreken toepassing SSD en 3D-audio PlayStation 5

Kortere laadtijden, beter geluid

Geschreven door Jacco Peek op
In een nieuwe blogpost laat Sony verschillende ontwikkelaars aan het woord over de SSD en 3D-audio van de PlayStation 5.

Onder andere Insomniac Games, Guerrilla Games, Ubisoft, SIE Japan Studio en IO Interactive leggen uit wat de nieuwe features voor hun games betekenen. Zo maakt de SSD het volgens Insomniac mogelijk om 'bijna direct' naar locaties te fast-travellen in Spider-Man: Miles Morales en zorgt het volgens IO Interactive voor 'gigantische omgevingen' in Hitman 3. In Demon's Souls zou de SSD gebruikt worden om spelers na het doodgaan zo snel mogelijk weer tot leven te brengen.

Wat Sony's Tempest 3D-audio engine betreft noemen ontwikkelaars vooral betere ruimtelijke oriëntatie als voordeel. "In snelle actiegames met verticale gameplay als The Returnal, kan het helpen om de locatie van nabije vijanden of inkomende projectielen te bepalen in het heetst van de strijd", zegt The Returnal-regisseur Harry Krueger.

Tot slot haalt Sony de nieuwe features aan in een nieuwe trailer voor de PlayStation 5. Verwacht wordt dat de console halverwege november lanceert. Een prijs en officiële releasedatum zijn echter nog niet bekend.

Dit artikel delen:

Lees meer

EA Sports UFC 4 wil vooral een goede vechtgame zijn Officieel Game Pass Ultimate-kaartje noemt Xbox Series S
3

Reacties op: Ontwikkelaars bespreken toepassing SSD en 3D-audio PlayStation 5

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  hulstpower

  • 1 september 2020 16:14
  Ik wil dat Sony even laat zien hoe snel een game op start en als je wisselt van game. Ben benieuwd of het echt zo snel is dat je geen laad tijden hebt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Roy36NL

  • 1 september 2020 17:17
  Nah we hebben nu al meer dan 3 maanden marketing gezeik aangehoord

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  tijntijntijn

  • 2 september 2020 07:00
  Ik begin ondertussen toch echt te twijfelen of het opbouwen van een GamePC met 'same specs' niet meer de moeite waard is. Op de PS-exclusives na heb ik dan (1) minder apparaten (2) kan ik mijn steam library gewoon blijven spelen (scheelt nieuwe aanschaf op PS5 van games die ik op Steam al heb) en (3) dan geniet ik met muziek maken, video editten, programmeren ook van een krachtigere PC thuis.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.