Levine is ervan overtuigd dat het universum van BioShock genoeg elementen bevat die mensen aantrekken en ook materiaal is voor een film. "Maar dan moet het wel een goede zijn." Levine benadrukt dat hij alleen heil in een film ziet als "alle juiste stukken op hun plaats vallen".

Bij een eerdere poging is de studio in contact gekomen met een aantal "geweldige personen", vertelt Levine, maar nog niet alles klopte. In 2008 probeerde de ontwikkelaar samen met Gore Verbinski, regisseur van onder meer de eerste drie Pirates of the Caribbean-films, een filmproject op poten te zetten. Dat mislukte echter om financiële redenen.

BioShock Infinite

Momenteel werkt Irrational Games aan BioShock Infinite. In dit derde deel van de BioShock-serie betreedt de speler niet de onderwaterwereld van Rapture, maar wordt de zwevende stad Columbia geïntroduceerd. De speler kruipt in de huid van Booker DeWitt, die in Columbia op zoek gaat naar de vijftien jaar eerder gekidnapte Elizabeth. Zij beschikt over speciale krachten en Booker moet haar beschermen tegen mensen die op haar krachten uit zijn.