"We zijn al begonnen met het proces [van een vervolg maken], maar wie weet wat de toekomst brengt", aldus Tony Hawk. "Ik heb nooit echt een plan uitgezet, vooral met onze oudere games, over hoeveel we konden doen of hoe ver we konden gaan. Het draaide altijd om de fans en de technologie van de spelcomputer. Als het aan mij ligt, gaan we er helemaal tegenaan bij het maken van een vervolg [op Tony Hawk: Ride], omdat ik denk dat we pas nauwelijks de mogelijkheden van deze technologie hebben gebruikt."

Volgens Hawk zijn er nu al wat dingen die hij graag verbeterd zou zien in een vervolg. "Er moet een manier zijn om het overgaan van de vert mode naar de street mode met het skateboard natuurlijker kan. We moesten de twee manieren om op het skateboard te staan in het eerste deel afzonderlijk maken omdat we de game op tijd af wilden hebben."

Snowboarden

Hawk ziet daarnaast ook mogelijkheden om de bijgevoegde skateboardcontroller voor andere sportgames te gebruiken. "Het is aan Activision en mijzelf om te kijken wat we hier verder mee gaan doen en wat voor games we gaan maken. Ik denk dat de eerste prioriteit, buiten skateboarden, snowboarden zou zijn omdat dit zich beter leent [voor de controller dan andere genres]. Daarnaast zou ik graag een surfgame maken."

Tony Hawk: Ride is onlangs verschenen in de Verenigde Staten. Door een verwacht tekort aan plastic skateboardcontrollers verschijnt de game pas in 2010 in de Nederlandse winkels.