Ontwikkelaar Super Meat Boy breekt mogelijk met Microsoft | Gamer.nl

Ontwikkelaar Super Meat Boy breekt mogelijk met Microsoft | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

McMillen noemt als reden voor de breuk de slechte ondersteuning vanuit Microsoft tijdens het maken en uitbrengen van Super Meat Boy. "Er is niet één kortingsactie voor Super Meat Boy op de Xbox 360 geweest en het is ook nog steeds niet duidelijk of dat ooit nog gaat gebeuren. We vragen maandelijks of onze titel mee kan doen met een aankomende kortingsactie, maar [Microsoft] zegt altijd 'nee'", aldus McMillen.

Super Meat Boy begon als Meat Boy, een Flash-game, maar werd later in uitgebreide vorm op Xbox Live Arcade uitgebracht als onderdeel van de Xbox Live Summer of Arcade. Het spel kreeg lovende kritieken en is inmiddels ook via Steam uitgebracht. Daar heeft de game twee keer zo goed verkocht als op XBLA. "Andere digitale distributiewebsites zijn niet te vergelijken met Steam. Steam is een verdomd krachtig platform", vertelt McMillen in de podcast.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou