Nieuws

‘Ontwikkelaar S.T.A.L.K.E.R. 2 verhuist naar Tsjechië’

Deel van het team verhuist naar verluidt naar Praag

Geschreven door Marvin Toepoel op
GSC Game World, de ontwikkelaar van S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, verhuist een deel van zijn staf naar verluidt naar Tsjechië.

Dat meldt de Tsjechische website Vortex. Volgens anonieme bronnen is GSC Game World van plan een deel van zijn studio in Kiev te verhuizen naar de Tsjechische hoofdstad Praag. Dit vanwege het aanhoudende conflict in Oekraïne.

Vortex zegt dat “betrouwbare bronnen” melden dat niet de gehele studio zal verhuizen. “Een deel van het team verhuist inderdaad naar Tsjechië, waar ze het bedrijf al registreren.” Dit zouden ze doen om de ontwikkeling van S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl te vervolgen. Die ontwikkeling werd voor onbepaalde tijd stopgezet vanwege de Russische invasie van Oekraïne.

Datzelfde Vortex heeft een bevestiging ontvangen van Pavel Barák, voorzitter van de Czech Game Developers Association, dat GSC Game World eerder deze week bij hen heeft geïnformeerd naar een verhuizing naar het land. Petr Kolar van Ashborne Games, een ontwikkelaar in Brno, Tsjechië, meldt aan Vortex dat ook hij over de verhuizing heeft gesproken met de S.T.A.L.K.E.R. 2-ontwikkelaar.

Tot slot meldde Jan Kavan van de Tsjechische studio CBD Software naar verluidt dat hij GSC heeft voorzien van advies over het vestigen van een bedrijf in Tsjechië. GSC Game World heeft zelf nog niet gereageerd op de berichten.

Bron: Vortex (via Video Games Chronicle)

Dit artikel delen:

Lees meer

Suicide Squad: Kill the Justice League is uitgesteld Community Director CD Projekt Red hint naar betekenis van onbekend Witcher-medaillon
0

Reacties op: ‘Ontwikkelaar S.T.A.L.K.E.R. 2 verhuist naar Tsjechië’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.