Afgelopen week werden reeds een aantal werknemers ontslagen en ook de creative director stapte op. Atomic Games noemt als oorzaken van de ontslagen het gevoelige onderwerp van de game, waardoor er nog geen uitgever is gevonden, en lagere verkopen van games deze zomer.

Ondanks dit negatieve nieuws, blijft de ontwikkelaar volhouden dat Six Days in Fallujah nog in ontwikkeling is. Volgens een anonieme bron is dit echter niet het geval. "Van de 75 werknemers zijn er op dit moment nog minder dan een dozijn over. Hiervan is een derde geeneens een ontwikkelaar. Het resterende team is niet meer dan een opruimteam dat binnenkort ook weg zal zijn. Ze proberen de ontslagen minder erg te laten lijken, maar Atomic Games is zo goed als dood."

Regen van klachten

In Six Days of Fallujah krijg je de kans om de aanval op de Iraaksestad Fallujah te herbeleven. De game is voornamelijk gebaseerd op de tweede aanval, Operation Phantom Fury, op de stad Fallujah door Amerikaanse en Iraakse troepen in november 2004.

Nadat Six Days in Fallujah bekendgemaakt werd door Atomic Games, regende het klachten van oorlogsveteranen en ouders van overleden soldaten die in Irak gevochten hadden. Zij vinden dat het onderwerp te recent en het maken van een videogame hierover smakeloos. De aanhoudende kritiek was voor Konami een reden om de game te laten vallen en hierdoor moest het team op zoek naar een nieuwe uitgever, wat tot op heden niet gelukt is.