Volgens Jeremiah Slaczka van 5th Cell is de studio tijdelijk klaar met de ontwikkeling van games voor de Nintendo DS: "Dit jaar zijn we klaar met de handheld op het gebied van originele titels. We stoppen onze energie nu in de consoles. Niet dat we nooit meer iets voor de handheld zullen maken, dat is zeker niet waar. Het is gewoon voor nu, dat het [de consoles] zijn waar we heen willen gaan, want we willen uitbreiden en daar komen waar we comfortabel zijn. Dan zien we wel wat er gebeurt."

"Het spel is nog niet aangekondigd. Het is totaal nog niet klaar om aangekondigd te worden. Dat is nog ver weg. Het enige dat we wel aangekondigd hebben is dat we werken aan dingen voor de console, en we zien wel waar het schip strandt."

Scribblenauts

5Tth Cell heeft inmiddels vier titels voor de Nintendo DS achter haar naam staan. Het bedrijf maakt voornamelijk gebruik van innovatieve ideeën, waarvan de uitwerking niet in alle gevallen even goed verlopen is. Scribblenauts is het nieuwste kindje van de Amerikaanse studio. In dit spel is het mogelijk om vele duizenden objecten op je scherm tot leven te wekken door ze op je scherm te schrijven. Het is de bedoeling om met deze gegenereerde objecten puzzels op te lossen om bij je einddoel te komen.