Volgens een woordvoerder van MTV Games staat het ontslag van de werknemers niet in verband met de verkoopcijfers van games die door MTV Games in samenwerking met Harmonix op de markt zijn gebracht, maar is het een zakelijke beslissing. "MTV Games en Harmonix zijn erg tevreden met de verkoopaantallen van de Rock Band-games en we verwachten sterke verkoopcijfers tijdens de feestdagen van al onze titels. [...] De reden voor de herstructurering is om het aantal werknemers beter af te stemmen op onze ontwikkelplannen."

Extern

De herstructurering zal voornamelijk plaatsvinden op de afdeling die verantwoordelijk is voor de kwaliteitsbewaking. Hier moet volgens de woordvoerder meer gebruik gemaakt gaan worden van externe partijen en parttime medewerkers.. Deze manier van werken ligt volgens de woordvoerder meer in lijn met hoe andere ontwikkelaars hun kwaliteitsbewaking en ondersteuning aanpakken.

Harmonix werkt momenteel aan een derde deel in de Rock Band-reeks. Daarnaast zou de ontwikkelaar werken aan muziekgame die weer één band centraal zet, net als bij The Beatles: Rock Band. Het is nog niet bekend om welke band het gaat.