Ontwikkelaar Riddick tekent contract next-gen titel | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay heeft Zweedse ontwikkelaar Starbreeze Studios geen windeieren gelegd. Door het succes van de game hebben veel publishers intere e getoond in een samenwerkingsverband met Starbreeze. Ook heeft dit hun in de positie gebracht om te kiezen tu en meer projecten dan anders. Een nieuwe titel is al in de planning.

Een nog niet nader genoemde Amerikaanse publisher heeft met Starbreeze een deal getekend voor een next-gen actiongame. Dit 2-jarig contract zorgt ervoor dat Starbreeze met een veel groter budget kan werken dan ze hadden bij het maken van Riddick. Doordat het project veel groter zal zijn zal Starbreeze moeten uitbreiden en meer mensen moeten aantrekken om de game te voltooien. Ook is bekend geworden dat men de technologie van Riddick zal hergebruiken in de volgende game. Het voordeel hiervan is, dat men veel sneller kan beginnen met het ontwikkelen van de game.Hoofdprogrammeur Jens Ander on:

In the same way we reused the Enclave engine. We will evolve it. We'll have this as a base - we can do prototypes, we can start developing the gameplay, have a really quick start with the next project. And as the project is developing we can really focus on new features.Laten we hopen dat de volgende titel van Starbreeze weer een dijk van een game wordt. Net zoals The Chronicles Of Riddick: Escape from Butcher Bay dat was.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou