"Ik denk niet dat er een maand voorbij gaat zonder dat we een aanbieding krijgen van investeerders. Tot op heden is hier nog niets uit voortgekomen."

Beginjaren

Over het bod van Microsoft wist Kapalka het volgende te melden: "We hebben een aantal grappige momenten meegemaakt in de beginjaren van PopCap, waar we met Microsoft over een mogelijke overname aan het praten waren en zij ons met een lange speech duidelijk probeerden te maken dat ons bedrijf vijf miljoen dollar waard was. Op dat moment hadden we al vier miljoen dollar op onze rekening staan. We wisten toen nog niet veel af van aandeelprijzen en het op waarde schatten van bedrijven, maar zelfs toen leek het ons al niet echt een goede deal."

Kapalpa geeft aan na het bod van Microsoft nog vele andere aanbiedingen gehad te hebben, die steeds hoger begonnen te worden. "Ik herinner me een gesprek met mensen waarin ons honderd miljoen dollar werd aangeboden voor de overname. Het hoogste aanbod dat we daarvoor hadden gekregen was maar de helft daarvan. [...] Ik denk dat er voor ons geen druk bestaat om uitgekocht te worden. We worden niet gefinancieerd door een groep investeerders en hoeven dus geen geld aan hen terug te geven."

Onafhankelijkheid

"We blijven altijd kijken naar wat er zou gebeuren nadat we overgekocht worden. Om eerlijk te zijn wil ik geen contract tekenen waar ik een hoop geld mee verdien, maar genoodzaakt ben vier jaar lang te werken met mensen waar ik niet vrolijk van word. Dat is zeker iets waar we over praten in de besprekingen met mensen die ons willen overnemen - hoeveel van onze onafhankelijkheid kunnen we behouden en mogen we nog steeds beslissen welke projecten we willen doen? En misschien dat we ooit nog eens de juiste partner vinden", aldus Kapalka.

Eerder deze week bracht PopCap Plants Vs. Zombies uit op Xbox Live Arcade.