Ontwikkelaar Move: 'Star Wars voor Kinect gaat niet werken' | Gamer.nl

Ontwikkelaar Move: 'Star Wars voor Kinect gaat niet werken' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Mikhailov is een software-ontwikkelaar bij Sony Computer Entertainment Amerika en heeft de connectie tu en de PlayStation Eye-camera en de bewegingsgevoelige Move-controller uitgewerkt. "Er is geen manier waarop Kinect een goede game met lichtzwaarden kan maken", meldt hij. Hoewel er nog geen Star Wars-game voor Move aangekondigd is, garandeert Mikhailov dat "het veel beter zou worden dan op Kinect".

"Ik plan de producten niet in dus ik kan er niet veel over vertellen", aldus Mikhailov over een eventuele Star Wars-game op Playstation 3. "Maar technisch gezien is het volledig mogelijk. We kunnen objecten op televisie laten verschijnen waar eigenlijk de controller is, dat kon ook al in Start the Party, en daarin was het al een populaire bezigheid om zwaarden te gebruiken. Er is zeker ruimte om dit met Star Wars te doen. Dat zou heel goed kunnen met het lichtzwaard."

Star Wars Kinect

Tijdens de E3-beurs in juni van dit jaar werd Star Wars Kinect aangekondigd. De game moet rond kerst 2011 uitkomen en ziet er volgens Kinect-ontwikkelaar Kudo Tsunoda "super meeslepend" uit.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou