Nieuws
Minecraft

Mojang lanceert Minecraft Marketplace

Minecraft Coins beschikbaar met 1.1 Discovery Update

Geschreven door Brian Artiles Govita op
Ontwikkelaar Mojang gaat deze lente de Minecraft Marketplace toevoegen aan Minecraft door middel van de 1.1 Discovery Update.

De update zal uitgebracht worden voor Minecraft op smartphones en pc. In de Minecraft Marketplace kunnen spelers Minecraft Coins kopen, waarna zij deze kunnen spenderen aan nieuwe levels, personages, textures en meer items die gemaakt worden door onafhankelijke ontwikkelaars. Daarnaast zal Mojang de game nog steeds blijven updaten met gratis content.

De prijzen van items in de Marketplace starten vanaf 1,99 dollar en zullen "episch" zijn volgens Minecraft Realms Executive Producer John Thornton. De ontwikkelaars krijgen minimaal 50 procent van de opbrengst van de verkochte items.

Er zijn wel enkele voorwaarden waar onafhankelijke ontwikkelaars aan moeten voldoen. Mojang wil dat items in de Marketplace van hoge kwaliteit zijn en dus kunnen alleen ontwikkelaars in dienst van een bedrijf items verkopen in de Marketplace.

Het is nog niet bekend of de update uiteindelijk ook naar de consoleversies van Minecraft komt. De 1.1 Discovery Update wordt deze lente uitgebracht.

Bron: Business Insider

Dit artikel delen:

Lees meer

De Formule 1 en Racegames-Special ligt nu in de winkel Windows 10 Creators Update met Game Mode, Paint 3D en meer verschijnt morgen
1

Reacties op: Mojang lanceert Minecraft Marketplace

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    DustPyro

    • 10 april 2017 19:57
    Oftewel mods die achter een paywall zitten. Dit lijkt mij juist iets dat voor consoles bedoeld is. Sinds het begin van minecraft maakte iedereen op pc zijn eigen skins en waren custom maps en texture packs gratis te downloaden. Betekent dit dan dat we vanaf die update de game niet zelf meer kunnen modden? Edit, 20:00: Na wat research op de officiële website vond ik dit: Het gaat over de Tablet/Phone en Windows 10 versie, niet de normale PC versie. De Windows 10 versie komt uit de XBOX Live store, terwijl de gewone minecraft nog te downloaden is van de website.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.