Nieuws
LawBreakers

Ontwikkelaar LawBreakers richt zich op nieuw project

Game bleek niet succesvol genoeg

Geschreven door Michel Musters op
Boss Key Productions, de ontwikkelaar van de heroshooter LawBreakers, richt zich vanaf nu op een nieuw project.
De studio had een traject voor de game na release voor ogen, maar gaat hier nu niet mee verder omdat het spel niet populair genoeg is. Regelmatig heeft de game wereldwijd maar één tot drie spelers online, zo blijkt op Steam. In maart dit jaar bestond de grootste hoeveelheid spelers uit 25 mensen.


Boss Key legt uit dat een free-to-play-model een oplossing zou zijn voor LawBreakers, maar dat het tijd kost om de game hiervoor aan te passen. Het zou dus in de toekomst kunnen gebeuren, maar voor nu zit het er nog niet in.

Ondertussen gaat Boss Key zich richten op een nieuwe game. "Het is een passieproject waar we complete controle over hebben."

Bron: Boss Key Productions

Dit artikel delen:

Lees meer

Witchwood-uitbreiding voor Hearthstone komt volgende week Update 3: Spyro The Dragon: Reignited Trilogy officieel onthuld
5

Reacties op: Ontwikkelaar LawBreakers richt zich op nieuw project

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • TheChief

  • 6 april 2018 10:05
  "Het is een passieproject waar we complete controle over hebben."

  Riiiiiight, in tegenstelling tot LawBreakers zeker? Ik snap Cliff Blezinski niet helemaal meer moet ik zeggen. Hij ging weg bij EPIC om echt 'iets heel anders te doen' en eindigde met het maken van Law|Breakers, een game die toch wel erg veel lijkt op Unreal Tournament waar hij furore mee maakte.

  Overigens ongehoord hoe erg LawBreakers geflopt is als nieuwe game IP, voornamelijk door de imo matige repetitieve gameplay (en uiteraard een totaal gebrek aan effectieve marketing).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 004

  • 6 april 2018 17:33
  @TheChief Lawbreakers is een teambased melee/shooter game zoals Overwatch/Paladins, om de vergelijking te maken dat het veel op UT lijkt is om te zeggen dat shooters op elkaar lijken. Lawbreakers heeft verschillende classes met abilities waaronder ook melee.

  Lawbreakers heeft ondanks zijn vlakke grafische stijl (waar ik blijer mee ben dan de cartoony Overwatch zooi van Blizzard) een unieke zeer toffe gameplay waar geen andere game mee te vergelijken is. Het is een mix van UT en Overwatch met snelle gameplay, leuk voor de noobs en hemels voor de pro`s. Erg toffe game die ik een een tryout weekend op Steam heb geprobeerd.

  Ik dacht dat de game F2P zou gaan en was enthousiast totdat ik zag dat ze er geld voor gingen vragen. Ondanks dat de game uniek is in vergelijking tot Overwatch en Paladins heeft deze beslissing de game de nek omgedraaid ipv ze een goede F2P cashflow via cosmetics en pakketen kunnen opleveren. Blizzard zijn marketingsmachine is veel groter en de meeste mensen vinden de cartoony graphics ook leuker. Veel mensen vragen of de game alsnog F2P kan gaan waaronder ikzelf, bizar genoeg luistert de Dev niet naar de playerbase (waar ik niet onder val) en hangt een lulverhaal op op hun forum dat ze nog met passie aan de game werken terwijl spelers online prakties geen matches meer kunnen vinden.

  Zonde van zo`n toffe game!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • TheChief

  • 6 april 2018 20:56
  @004 Qua gameplay (sidejumping, boosting etc) lijkt Lawbreakers toch echt meer op UT2004. Persoonlijk vond ik die game erg gaaf om te spelen destijds terwijl Lawbreakers me totaal niet kon boeien vanwege het steriele design van de levels/characters(Overwatch trouwens ook niet).

  Na de flop die BF1 heet hoop ik dat Battlefield V weer gewoon solide wordt, kan ik me daar weer een 2-3 jaar mee vermaken. Ben wel weer eens toe aan een solide shooter.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • JaapGoose

  • 6 april 2018 12:00
  Eén tot 3 spelers online. Damn. Da's wel heel treurig inderdaad..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • unipro81

  • 6 april 2018 15:57
  Lawbreakers was ook zo'n passiegame volgens mij…weg gegooid geld vooral…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.