Nieuws

Ontwikkelaar laat piraten onuitspeelbare versie van game spelen

Onverslaanbare eindbazen

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Gameontwikkelaar Noodlecake Studios heeft een speciale versie van de game Shooting Stars uitgebracht die niet kan worden uitgespeeld. Het bedrijf verspreidt de gamevariant via websites met illegale app-downloads.

In gesprek met The Guardian zegt Noodlecake Studios dat zo'n 11 procent van alle installaties van de Android-app een betaalde download betreft. Het merendeel wordt illegaal geïnstalleerd door een apk-bestand van de game te downloaden.

In de piratenversie van Shooting Stars komen verschillende op Daft Punk gebaseerde eindbazen voor, die enorm veel levenspunten hebben en niet kunnen worden vermoord. Als de speler uiteindelijk dood gaat, toont het spel een melding waarin de gebruiker wordt aangemoedigd de legale versie van de game te kopen.

"We denken niet dat dit het antwoord is op piraterij of dat piraten opeens massaal de game kopen, dus we behandelen het meer als een leuke marketingstrategie", zegt Noodlecake Studios. "En als een paar spelers besluiten om de game te kopen, hebben we eigenlijk al gewonnen."

Het is niet de eerste keer dat een ontwikkelaar een speciale app-versie voor piraten uitbrengt. Mensen die de betaalde versie van Android-app Today Calendar op illegale wijze hebben geïnstalleerd, krijgen bijvoorbeeld afspraken met een piratenthema in hun agenda te zien. Eerder meldde Today Calendar-ontwikkelaar Jack Underwood dat 85 procent van alle betaalde Android-installaties van de agenda-app Today Calendar illegaal zijn.

Door NU.nl

Bron: The Guardian

Dit artikel delen:

Lees meer

Civilization: Beyond Earth gratis speelbaar op Steam dit weekend Fallout 4
2

Reacties op: Ontwikkelaar laat piraten onuitspeelbare versie van game spelen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  SuperDre

  • 14 augustus 2015 09:58
  Wel een puntje, de versie die ze als 'piratenvariant' publiceren is dus gewoon een legale versie..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  oropher

  • 15 augustus 2015 18:47
  Illegaal downloaden is misschien niet eerlijk maar wel een optie die voorkomt dat alleen marketing leid tot grootschalige verkopen. Het recht om eindeloos een bepaalde naam te gebruiken is niet van deze tijd, waarin de mogelijkheden vrijwel onbeperkt zijn… Om die reden moeten auteursrechten minder strikt zijn en vooral een maximale duur hebben. Als van hoger af kan worden geregeld dat producten pas op de markt kunnen worden gebracht na een gedegen testfase zou dat helemaal mooi zijn. Andere, niet geteste producten mogen dan alleen gratis worden verstrekt met bijvoorbeeld de mogelijkheid tot verbetering door middel van betalen…
  Vrij logisch toch?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.