Eerder deze week bepaalde de rechter dat Activision en de ontwikkelaar de broncode en al het aanverwante materiaal van Scratch: The Ultimate DJ moeten afstaan aan Genius Products. 7 Studios beweert echter in haar recht gestaan te hebben toen ze met haar game overstapte van uitgever Genius Products naar Activision.

Genius zou laks gehandeld hebben met het aanvragen van een licentie van Microsoft en Sony voor het uitbrengen van games op Xbox 360 en PlayStation 3. De uitgever zou nog steeds geen bevoegdheid hebben om games voor de PS3 uit te geven, waardoor de toekomst voor Scratch: The Ultimate DJ er somber uit zou hebben gezien.  7 Studios draagt onder andere deze reden aan om het eerder uitgesproken vonnis terug te draaien.

Uitgebreide aanklacht

De aanklacht gaat verder. Volgens 7 Studios was Genius te laat met het leveren van muziek en muziekcontrollers en heeft het niet voldaan aan haar betalingsverplichtingen. Daarnaast heeft de uitgever geprobeerd om de overeenkomst te beëindigen.

Uiteindelijk heeft Genius Studios, volgens de aanklacht, zelf geprobeerd om de bijna voltooide game door te verkopen aan een andere ontwikkelaar, zonder dat 7 Studios daarvoor iets terugkreeg.