PrimeSense werkt in samenwerking met ASUS aan het apparaat. Volgens de bedrijven is het vergelijkbaar met Kinect, de bewegingsgevoelige technologie voor Xbox 360, alleen is de WAVI Xtion voor pc bestemd. Het geeft gebruikers de mogelijkheid in games te navigeren door bewegingen met het lichaam te maken. “Gebruikers kunnen met de WAVI Xtion toegang tot het internet en sociale netwerken krijgen op een gebruiksvriendelijk manier”, lieten PrimeSense en ASUS weten.

Software

Terwijl de WAVI Xtion in het begin vooral gericht zal zijn op de multimediafuncties van de pc, gaan PrimeSense en ASUS in verloop van tijd ook software ontwikkelen en uiteindelijk een ‘Xtion Online Store’ openen waarin ontwikkelaars hun programma’s en games voor de WAVI Xtion kunnen verkopen.

Deze week wordt op de Computer Electronics Show in Las Vegas de WAVI Xtion voor het eerst getoond. Voor zover bekend zal het apparaat ergens in het tweede kwartaal van 2011 op de markt komen en zich in fases over de wereld verspreiden. In welke landen het apparaat als eerste verkocht zal worden is nog niet bekend. Ook over een prijs is nog niets bekend.