Nieuws

Ontwikkelaar Google-game Ingress verder als zelfstandig bedrijf

Maker augmented reality-project vliegt uit

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Niantic Labs, het onderdeel van Google dat verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de game Ingress en de app Field Trip, gaat verder als zelfstandig bedrijf. Dat heeft de ontwikkelaar bekendgemaakt op Google+.

Het is nog onduidelijk of Niantic Labs onderdeel blijft van Alphabet, het nieuwe moederbedrijf van Google. In de aankondiging wordt dat niet expliciet duidelijk gemaakt.

Ingress, de game van Niantic, is een augmented reality-project dat werd gebouwd met behulp van Google Maps. Spelers moeten portals aanvallen of verdedigen, maar dat kan alleen als zij fysiek in de buurt zijn van zo'n punt. 

Field Trip, de andere app van Niantic, stuurt gebruikers automatisch pushberichten als zij in de buurt zijn van bijzondere locaties. De app toont dan bijvoorbeeld historische informatie over gebouwen of kunstwerken.

Volgens de aankondiging van de afsplitsing blijft Google een partner van de ontwikkelaar. De apps van Niantic Labs zijn gratis en het bedrijf heeft vooralsnog geen inkomsten, dus mogelijk blijft Google ook financiële steun leveren.

Spelers van Ingress hebben een e-mail ontvangen over de overzetting van hun gegevens naar de nieuwe bedrijfsstructuur. Gebruikers die hun persoonsgegevens niet willen meeverhuizen hebben een maand de tijd om hun account op te zeggen.

Door NU.nl

Bron: Google+

Dit artikel delen:

Lees meer

Assassin's Creed Syndicate (hands-on) Hockeyster Kane verwijderd van cover NHL 16 na beschuldigingen verkrachting
2

Reacties op: Ontwikkelaar Google-game Ingress verder als zelfstandig bedrijf

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  haastnooit

  • 13 augustus 2015 10:36
  Ik heb het een tijd gespeeld, maar aangezien Android zo lek is als een mandje en de game volzit met valsspelers is er geen ruk meer aan. Als Niantic het beschikbaar maakt voor Windows Phone geef ik misschien nog een kans.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Hastur

  • 13 augustus 2015 23:54
  Ik speel het al ruim een jaar (ben level 15 Enlightened). En zoveel cheaters zijn er nou ook niet, dat valt best wel mee. Ik heb er in elk geval nog nooit last van ondervonden.

  Ik ben benieuwd wat Niantic gaat doen met hun zelfstandigheid.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.