Ontwikkelaar Farmville wil eigen gamesnetwerk oprichten | Gamer.nl

Ontwikkelaar Farmville wil eigen gamesnetwerk oprichten | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens website TechCrunch is er veel spanning tu en ontwikkelaar Zynga en Facebook, het sociale netwerk waar de games van Zynga te spelen zijn. Zynga's stre zou een piek hebben bereikt, voornamelijk vanwege het 'Facebook Credits'-systeem. Dit systeem zorgt er voor dat Facebook ongeveer dertig procent van de bestedingen van spelers krijgt, wat voor Zynga betekent dat een groot deel van de omzet wordt misgelopen.

Ook probeert Facebook Zynga een exclusieve ontwikkelaar voor de profielsite te maken. Volgens Zynga worden ze hier tot toe gedwongen. Zo dreigt Facebook een aantal van Zynga's games permanent af te sluiten, mocht men niet ingaan op de deal.

Dit resulteerde in een vergadering bij Zynga, waar directeur Mark Pincus medewerkers inlichtte over een mogelijke afzondering van Facebook. Laatstgenoemde meldt aan TechCrunch dat ze "gesprekken hebben met grote ontwikkelaars en dat er niet wordt ingegaan op discu ies". 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou