Fahrenheit, de interactieve thriller van Quantic Dreams, zal niet langer door Vivendi Universal Games op de markt gebracht worden. De ontwikkelaar heeft namelijk haar contract met de uitgever om niet nader gespecificeerde redenen opgezegd. Volgende week zal men een aankondiging doen omtrent de nieuwe uitgever van het spel.

Quantic Dreams, de ontwikkelaar van Omikron: The Nomad Soul, is al heel wat jaartjes bezig met Fahrenheit. Het spel speelt zich af in New York in de nabije toekomst. Er gebeuren de laatste tijd vreemde dingen in de stad. Zo worden er met enige regelmaat moorden gepleegd door normale burgers, zonder enig motief. Achteraf kunnen deze mensen zich van het vooral niets meer herinneren. Als speler kruip je onder andere in de huid van een politieagent die zelf juist zo'n moord gepleegd heeft. Een sinister plot zal zich via verschillende standpunten ontrafelen.

Fahrenheit stond onder Vivendi geplanned voor release in maart 2005. Waarschijnlijk zal er onder de nieuwe uitgever niet te veel aan deze releasedatum veranderen. Farhenheit zou op PS2 en PC moeten verschijnen.