Nieuws
cooking mama

Update: Planet Entertainment reageert op Cooking Mama-rel

Zegt in hun recht te staan

Geschreven door Jolien Mauritsz op
Planet Entertainment, de uitgever van Cooking Mama: Cookstar, zegt in hun recht te staan met de release van Cooking Mama: Cookstar. Dat zegt de uitgever in een statement.

Gisteren maakte Office Create, de eigenaar van de Cooking Mama-franchise, bekend juridische stappen te onderzoeken tegen Planet Entertainment vanwege contractbreuk. Zo heeft de uitgever niet naar de feedback van Office Create geluisterd en is de game zonder toestemming uitgebracht. Planet Entertainment is het daar niet mee-eens.

In een verklaring op Twitter zegt de uitgever volledig in hun recht te staan om Cooking Mama: Cookstar uit te brengen en dat ze zich zich aan alle regels hebben gehouden. In het bericht heeft Planet Entertainment het wel over ‘creatieve verschillen’ met Office Create, maar zegt daar geen afspraken te hebben overtreden. Betreffende feedback zegt de uitgever dat Office Create daar vlak voor de releasedatum van Cookstar mee kwam, waardoor het volgens Planet Entertainment onmogelijk was om dat op tijd te kunnen verwerken. Het volledige bericht is hieronder te lezen.

Oorspronkelijk bericht: Planet Entertainment, de uitgever van Cooking Mama: Cookstar, ligt onder vuur door Office Create, de eigenaren van de franchise. Dat maakte Office Create bekend in een statement.

De release van Cooking Mama: Cookstar op de Nintendo Switch is een geval apart. Een paar weken geleden werd de game onverwachts digitaal en fysiek uitgebracht op de Nintendo Switch. Na een paar uur online te hebben gestaan was de game opeens uit de eShop verdwenen vanwege juridische problemen. Welke problemen dat waren, was toen nog niet bekend en de geruchten vlogen in het rond. Zo zou er een cryptominer in de game zitten of zat er gestolen muziek in de game. Nu heeft Office Create, de intellectuele eigenaar van de Cooking Mama-franchise, meer duidelijkheid in de zaak verschaft.

In eenverklaringzegt Office Create als eerste dat de release van Cooking Mama: Cookstar een paar weken terug ongeautoriseerd was. De ontwikkelaar legt uit dat Office Create in 2018 Planet Entertainment toestemming gaven om aan de slag te gaan met een nieuwe Cooking Mama-game voor de Nintendo Switch. Office Create was alleen niet tevreden met wat Planet Entertainment aan het doen was. Zo vond de ip-eigenaar het niet aan de kwaliteitseisen voldoen die Cooking Mama normaal wel heeft.

Office Create gaf meerdere punten aan die verbeterd moesten worden voor de release, maar Planet Entertainment gaf daar geen gehoor aan en bracht de game gewoon uit zonder de verbeteringen en goedkeuring van Office Create. Ook gaf de ontwikkelaar van Cookstar aan bezig te zijn met een PlayStation 4-versie van de game, waar Office Create niets van af wist. De eigenaar was hier kort gezegd niet blij mee en eiste dat de game uit de schappen werd gehaald. De eigenaar geeft aan juridische stappen te gaan ondernemen tegen Planet Entertainment vanwege contractbreuk.

Planet Entertainment heeft nog niet op het statement van Office Create gereageerd.

cooking mama

Dit artikel delen:

Lees meer

Originele releasedag van Cyberpunk 2077: Laten we dat vieren De beste gamedeals van de week: Assassin's Creed 2, Persona 5 en Astral Chain
4

Reacties op: Update: Planet Entertainment reageert op Cooking Mama-rel

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  SuperDre

  • 15 april 2020 20:58
  Tja, das niet slim, gaat ze nog veel geld kosten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Hendrik_Klein

  • 16 april 2020 14:13
  De eigenaar van Planet Entertainment zal zich wel failliet laten verklaren. Dan is er geen rechtszaak.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  burhan42

  • 16 april 2020 14:37
  Hahaha wat is dat nou weer voor een statement ik ga stuk

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  gamerlezer

  • 17 april 2020 09:13
  Klinkt als dat de uitgever nog even snel wilde profiteren van Covid-19. Het 'statement' van de uitgever hierboven is erg 'trumpiaans'. Kijk eens hoe geweldig wij zijn… we hebben niets fout gedaan.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.